Blessurepreventie

‘Voorkomen is beter dan genezen’ is een veelgehoorde stelling. Maar hoe pakt u dit in de praktijk nu aan met uw paard? De sleutel ligt in kennis: zoveel mogelijk kennis van het management en de gezondheid van uw paard, gecombineerd met wetenschappelijke kennis en objectieve metingen. Door dit regelmatig te evalueren, vallen minimale veranderingen eerder op en kan hier bijtijds op worden ingesprongen.

img_6077Om blessures te voorkomen maken we gebruik van een eventuele video-analyse in combinatie met een ‘total body check’ . Uw paard wordt gecontroleerd door middel van een algemeen klinisch onderzoek, een bewegingsonderzoek (longeren harde en zachte volte, buigproeven) en onderzoek van de wervelkolom. U kunt dit naar wens uitbreiden met onder andere de (half) jaarlijkse vaccinatie van uw paard, een controle onder het zadel, een fitheidstest (door middel van hartslagmeting), teugeldrukmeting, bloedonderzoek of rijtechnische adviezen.

Geïnteresseerd in meer achtergrond informatie over blessurepreventie? Voor Paardenarts.nl schreef Morgan Lashley van SHHP hier een artikel over.

Belangrijk: Vanaf 01-04-2023 werkt Morgan bij de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht en kunt u voor deze dienst het beste een afspraak maken op de faculteit via 030-2531111