Equiband

De Equiband™ werd ontwikkeld door een team van wetenschappers, dierenartsen, ruiters, fysiotherapeuten en trainers. Het systeem bestaat uit een schabrak met 2 elastische  weerstandsbanden. Het belangrijkste principe ligt in de proprioceptie (terugkoppeling van het zenuwstelsel) en dynamische stabiliteit van de wervelkolodsc_7120m. Deze processen worden grotendeels verzorgd door de core-spieren, die de bewegingen in de wervelkolom controleren en coördineren.  De Equiband ™ zorgt voor optimale aanspanning van de core-spieren.

Door het unieke materiaal van de weerstandsbanden treedt er weinig gewenning op, waardoor er een optimale reactie blijft bestaan. De Equiband™ wordt goed verdragen door de paarden en het systeem kan gebruikt worden tijdens zowel het rijden als ook tijdens longeren of training aan de hand.

 

Revalidatie.

Uit onderzoek is gebleken, dat de omvang van één van de belangrijkste core-spieren in het lichaam afneemt wanneer er een blessure aan het bewegingsstelsel is. Helaas herstelt zich dit niet automatisch en daarom dient hier specifiek aandacht aan gegeven te worden in de revalidatie.  De core-spieren kunnen getraind worden door het gebruik van de Equiband™, zelfs al in de fase waarin er alleen nog aan de hand gestapt kan worden.

 

Verbeteren gebruik wervelkolom

De Equiband™ activeert:

-de diepe rugspieren,

-de buikspieren,

-de lage halsspieren en

-de psoas spieren.

Deze spieren zorgen ervoor dat de rug kan liften en rond kan worden. Daarnaast zorgen ze voor  het activeren van de achterhand. De ruiter kan de frequentie van het gebruik van de Equiband™ afbouwen zodra het gewenste resultaat bereikt is.

 

Preventie rugproblemen

De core-spieren zorgen voor de beweging en stabiliteit van de wervelkolom. Hoe beter de core spieren zijn ontwikkeld, hoe beter hals- en rugproblemen bestreden en voorkomen kunnen worden.

Met name bij jonge paarden, oudere paarden, paarden in revalidatie of paarden die geen optimale rugbelijning hebben, kan de Equiband™ een bijdrage leveren in het voorkomen van rugproblemen.

 

De Equiband™ is zowel te koop als te huur.

Huur 1 maand: € 42,50

Huur 3 maanden: € 120,-

Koop: € 266,20

Voor meer informatie over de  Equiband™, kunt u contact met ons opnemen.