Begeleiding Aquatraining

Aquatraining kan zowel ingezet worden bij training als in het kader van revalidatie. De vaste locatie met aquatraining in Hazerswoude valt sinds december 2018 onder Horses in Hands.

Sport Horse Health Plan kan de intake uitvoeren indien u geïnteresseerd bent in aquatraining. Daarnaast helpt Morgan bij de eerste training in de aquatrainer op de locatie van Horses in Hands in Hazerswoude.

Bij de intake wordt een korte ‘total body’ analyse uitgevoerd. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de beweeglijkheid en coördinatie van uw paard, en naar eventuele blessures. In overleg met u als eigenaar worden er trainingsdoelen en een trainingsplan opgesteld, waarbij de waterhoogte, snelheid en frequentie van de aquatraining wordt afgestemd op het doel en de eigenschappen van het paard.

Hiermee wordt de aquatraining zo effectief en veilig mogelijk uitgevoerd.

Geïnteresseerd in meer achtergrond informatie over aquatraining bij paarden? Voor Paardenarts.nl schreef Morgan Lashley van SHHP hier een artikel over.

Belangrijk: Vanaf 01-04-2023 werkt Morgan bij de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht en kunt u voor deze dienst het beste een afspraak maken op de faculteit via 030-2531111

aqua