Team

Het team van Sport Horse Health Plan bestaat uit de volgende professionals.

Morgan Lashley

Erkend Paardenarts, chiropractor voor paarden (FES), dressuuramazone

In 2009 ben ik afgestudeerd als dierenarts aan de Universiteit Utrecht. Na mijn afstuderen heb ik als paardenarts gewerkt in Stockholm en bij Paardenkliniek de Raaphorst in Wassenaar. Ik ben vroeger actief wedstrijdruiter geweest en was in 2000 lid van het Nederlandse team bij het EK junioren. Vanwege mijn ervaring als amazone ben ik altijd erg geïnteresseerd geweest in het management en de revalidatie van sportpaarden. Ik heb osteopathie gestudeerd en ben FES-certified chiropractor.  In maart 2015 ben ik mijn eigen bedrijf gestart: Sport Horse Health Plan, wat zich richt op professionele begeleiding in blessurepreventie en revalidatie van het sportpaard, onder andere met gebruik van de aquatrainer. Ik begeleid de paarden, in de revalidatie en training, zowel als dierenarts en als amazone. Daarnaast ben ik sinds 2012 bestuurslid van Brooke Hospital for Animals.

Lilian Immink

Revalidatiemedewerker, doktersassistente

Ik ben Lilian Immink en sinds oktober 2015 werkzaam bij SHHP. In 1998 heb ik de opleiding Paardensport en -houderij afgerond aan de NHB in Deurne. Na mijn opleiding ben ik gaan werken op een manege in Zandvoort. Ik heb in de afgelopen jaren een aantal cursussen gedaan en op verschillende paarden bedrijven gewerkt. Waaronder ook op Stal Wijdewormer-Kwadijk. Een dekstation, pension en africhtingsstal. Daar begon de interesse voor het veterinaire . Ik wilde graag door leren, dit was toen in de paardenhouderij niet mogelijk.

In 2010 ben ik de opleiding voor doktersassistente gaan doen. Tijdens mijn stage in het VUmc kreeg ik een baan aangeboden die ik met beide handen heb aan gepakt. Na 3 jaar begon het paardenvirus toch weer te kriebelen. Er kwam in december 2013 een baan vrij bij paardenrevalidatie de Vrijhoeve. Dit was dan ook voor mij de kans om het medische en het werken met paarden te kunnen combineren. Na de overname van de revalidatie door Morgan werk ik met veel voldoening en plezier. Samen met mijn twee collega’s houd ik mij bezig met de dagelijkse training en verzorging van de paarden.

Jessica Blangé

Revalidatiemedewerker en Sport Instructrice

Vanaf juli 2016 ben ik werkzaam bij Sport Horse Health Plan. Al op jonge leeftijd wist ik dat ik iets in de sport wilde doen. Wat resulteerde in dat ik op mijn 17de al gediplomeerd sportinstructrice was. Van jongs af aan ben ik in het bezit geweest van een eigen paard en heb ik veel ervaring opgedaan in het trainen van paarden. Via de opleiding paraveterinair dierenartsassistent ben ik met mijn stage terecht gekomen bij Paardenkliniek De Raaphorst in Wassenaar, waar ik veel heb geleerd. Morgan Lashley was mijn stagebegeleider en zo ben ik terecht gekomen bij Sport Horse Health Plan. Mijn passie voor sport en paarden kan ik op deze manier goed combineren. In de toekomst wil ik mij graag meer bezig gaan houden met de fitheid van de ruiter, waarbij ik mijn expertise als trainer kan gebruiken. Dit alles om de paarden onder het zadel zo min mogelijk te belasten en op deze manier de omstandigheden nog optimaler te maken voor het paard. 
Mijn doel is om te zorgen dat de paarden zich thuis voelen, zodat eigenaren met een gerust gevoel naar huis gaan. 

Angelique van Rij

Revalidatiemedewerker

Ik ben Angelique van Rij (32) en vanaf mijn zevende al “fulltime” na school bij de paarden. Op mijn 17e ben ik op een Dressuurstal gaan werken en begonnen met wedstrijden rijden. Ik ging vooral voor de dressuur maar af en toe springen en endurance vond ik ook leuk. Na 6 jaar zijn we een manege begonnen. Toen ben ik mijn instructeursopleiding gaan doen in Lisse. Vier jaar heb ik daar les gegeven en veel gereden. Daarna kreeg ik de kans bij Edward Gal te gaan werken maar heb dat niet aangenomen.
In 2014 ben ik begonnen bij het Paarden Revalidatie Centrum, na een kleine pauze ben ik daarna begonnen bij Morgan en heb het er erg naar mijn zin.
Naast het werk bij Sport Horse Health Plan heb ik ook mijn eigen lessen, rij ik paarden voor klanten en geef ik kinderfeestjes met mijn pony’s. Samen met een vriendin maak ik paarden zadelmak en organiseren we jaarlijks onze eigen pony- muziek- filmkampen.
Naast mijn werk kom ik ook in mijn vrije uren op Duindigt bij John Smith en Sandra Vetter om daar te helpen met de renpaarden.

 

img_7914